fbpx

What is a Solar Battery?

 

Naarmate meer en meer mensen zonnepanelen omarmen, zijn energiebedrijven begonnen met het in rekening brengen van terugleverkosten voor klanten die overtollige energie terugleveren aan het net. Zonnepanelen zijn een briljante manier om schone, duurzame stroom voor uw huis op te wekken, afgezien van hun enige tekortkoming. U moet de energie die door uw zonnepanelen wordt opgewekt, gebruiken op het moment dat deze wordt geproduceerd, overdag. Veel mensen hebben dit probleem opgelost door elektriciteit terug te verkopen aan hun energiebedrijf en later een financiële vergoeding te ontvangen of te compenseren voor het energieverbruik. Veel van de grootste energiebedrijven hebben nu echter terugleverkosten ingevoerd.

Wat zijn terugleverkosten?

Teruglever- of retourkosten zijn kosten die energiebedrijven in rekening brengen aan hun klanten die overtollige energie terugleveren aan het net. De meeste van deze kosten worden maandelijks in rekening gebracht en uw kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid energie die u terugverkoopt aan het net.

Factoren die veranderingen veroorzaken

Zonnepanelen zijn in populariteit toegenomen naarmate meer mensen een toekomst met schone energie omarmen. De technologie is verbeterd, waardoor zonnepanelen een betaalbare en efficiënte manier zijn om groene energie voor onze huizen te produceren. Naarmate meer mensen zonnepanelen gebruiken, leveren meer mensen hun overtollige energie overdag terug op het net. Dit zorgt ervoor dat de energiebedrijven tijdens de piekuren een energiepiek krijgen, die ze moeten beheren. Daarom brengen ze klanten nu retourkosten in rekening om hen te helpen de kosten van deze energiestoot te beheersen. Toen slechts een paar mensen terugleverden aan het net, kon de overtollige energie eenvoudig worden geabsorbeerd, maar nu moet het correct worden beheerd en niet worden verspild.

Gevolgen voor consumenten en bedrijven

Hoewel de maandelijkse retourkosten niet overdreven hoog zijn, zullen ze nog steeds ten koste gaan van de winst die u eerder genoot voor uw feedbackenergie. Naarmate de feedbacksystemen financieel minder aantrekkelijk worden voor de consument en bedrijven, zullen ze op zoek gaan naar andere manieren om hun overtollige energie te beheren. Dit is waar de thuisbatterij in populariteit stijgt. Thuisbatterijen kunnen worden gebruikt om de overtollige energie die overdag door uw zonnepanelen wordt opgewekt, op te slaan en u kunt deze energie gebruiken wanneer u deze nodig heeft.

Retourkosten per leverancier

Veel van de toonaangevende energiebedrijven brengen nu retourkosten in rekening. Zo rekent Eneco een maandelijks bedrag van zo’n 6 euro voor huishoudens die feedback geven, en 11,5 cent aan kosten per geleverde kilowattuur (kWh). Vandebron rekent glijdend af, vanaf 4 euro per maand, voor mensen die 5 tot 1.000 kWh per jaar inleveren. Budget Energy rekent op dezelfde glijdende schaal, maar hun tarieven zijn 3.05 euro per maand. Als u bij een van deze energieleveranciers zit, is het de moeite waard om van leverancier te veranderen of te investeren in een thuisbatterijsysteem om uw energie eenvoudig op te slaan.

Welke energieleverancier heeft geen terugleverkosten?

Op dit moment hebben sommige energieleveranciers nog steeds geen terugleverkosten. Op dit moment zijn dat Essent, Vattenfall, Energydirect, Delta en Powerpeers. Dit kan echter veranderen, dus het is verstandig om uw energiebedrijf in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat zij geen kosten in rekening brengen zodra uw contract is verlengd. Dit zou het ideale moment kunnen zijn om te investeren in een thuisbatterij-opstelling, waardoor u uzelf beschermt tegen toekomstige veranderingen.

Wat doet Greenchoice met zonnepanelen?

Greenchoice is een ander energiebedrijf dat terugleverkosten in rekening brengt, en als u klant bent van Greenchoice, is dit een uitstekend moment om naar alternatieven te kijken. Overstappen naar een energiebedrijf dat geen terugleverkosten in rekening brengt, kan op korte termijn een oplossing zijn, maar andere energiebedrijven zullen na verloop van tijd waarschijnlijk volgen. Investeren in een thuisbatterij beschermt  u tegen eventuele toekomstige wijzigingen aan uw energiecontract.

Hoe kan een thuisbatterij helpen bij het verlagen van de terugleverkosten van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een fantastische oplossing voor onze energieproblemen. Ze produceren schone, duurzame energie gedurende de daglichturen. Het enige probleem met zonnepanelen is altijd geweest dat ze overdag energie produceren, en deze energie moet worden gebruikt zoals het wordt geproduceerd. De ontwikkeling van betaalbare en praktische thuisbatterijen heeft het mogelijk gemaakt om de energie die wordt geproduceerd door zonnepanelen op te slaan tot ze moet worden gebruikt, meestal ‘s avonds. Hierdoor zijn zonnepanelen een eenvoudige, praktische manier geworden om uw huis van stroom te voorzien. We hebben hoogwaardige en duurzame thuisbatterijen ontworpen en ontwikkeld om u te helpen een complete zonne-energie-installatie in uw huis te realiseren. Gebruik onze online offertecalculator en creëer vandaag nog uw zelfvoorzienende huis.